Bilförsäkringar – Så Får Du Lägre Premie

vikten av bilförsäkring

Med förhöjda gaspriser som påverkar kostnaden för att äga en bil, är det också värt att undersöka sätt att minska andra relaterade driftskostnader. Ett ställe att börja är bilförsäkring. Alla förare måste bära försäkringsskydd, men många människor hittar inte en försäkringsgivare förrän efter att de köper sin första bil och tittar inte på detaljerna för nuvarande år, som kunde gjort hela affären mycket billigare. Nedan är några sätt att hitta rätt försäkring och trimma din premie.

 

Gör en årlig räntekontroll.

Kolla priser från andra företag för att se till att du får den bästa affären. Många statliga försäkringar avdelningar erbjuder guider för tillgängliga tjänster, och online kan du hitta försäkring jämförelseverktyg, på t.ex. Din Bilförsäkring Naturligtvis, personliga citat är inte omedelbar och kräver ofta ett samtal tillbaka från en agent, men jämförelse shopping online kan vara ett tidseffektivt sätt att hitta en bättre affär.
Plocka en topprankad försäkringsgivare. När vi senast tillfrågade läsare/prenumeranter på deras bilförsäkringsbolag, fann vi att alla betygsatta företag gjorde bra ifrån sig, men vissa var bättre än andra med att hantera anspråk, betalningar och icke-fordran problem. Se våra fullständiga betyg av bil försäkringsgivare.
Upprätthålla god kredit. Regelbundet kontrollera din kreditvärdering eftersom ett lågt resultat kan påverka din premie negativt.

Ställ den direkt avdragsgilla. En högre självrisk minskar din premie, men du måste betala mer ur fickan vid en olycka. Om du har en bra färdregistrering och inte har haft några olyckor som var ditt fel, kan du chansa och välja en högre premie. Belöningen för denna risk kan vara upp till en 40 procent besparingar.
Granska din täckning. Kontrollera att du har tillräcklig ansvarstäckning för personskador och skador på egendom. Över tid så ökare kostnader och risker, och så bör din täckning. Enkelt uttryckt, minimal täckning ger dig minimalt skydd. Detta hjälper dig att få en så bilförsäkring som möjligt.

Rapportera minskad körsträcka.

Om du har bytt jobb, nu arbetar hemma eller har blivit arbetslös, ring ditt försäkringsbolag. Genom att köra mindre, kan du få en lägre premie.
Titta på krasch reparationer. Kontrollera om ditt försäkringsbolag står för reparationer eftersom bilverkstaden kan pressa dig att använda billigare reservdelar, snarare än originaldelar från tillverkaren. Tester har funnit att vissa icke OEM-delar kan passa dåligt, är mer benägna att rosta, och inte nödvändigtvis upfyller nödvändiga säkerhetsstandarder.
Välj rätt bil. Fordonsskador och kostnaden för reparation är en stor del av priset på bilförsäkringar. När du letar du efter en ny bil, jämför data på kollision av fordonsmodell. Insurance Institute för Highway Safety (IIHS) har information och förluster av fordonets modell på www.hldi.org/research/hldi/composite_intro.html. Din bilhandlare bör också ha ett häfte på den relativa kollisions försäkringskostnaden.

Se upp för bedrägerier.

Skurkar kan slita av förare med stegvis olyckor, vilket kan resultera i en försäkringsskada mot dig. Undvika detta obehagliga, följ drivande praxis och om du är i en krasch, Fotografi kraschen scenen och alltid ringa polisen för att rapportera händelsen.
Utnyttja rabatter. Det finns rabatter för förare anses vara lägre risk (äldre, gifta eller långa säkra färdregistreringen) eller de som tar en drivrutin-kurs. Stöldskydd och viss säkerhetsutrustning kan även minska dina kostnader. Kombinationserbjudanden försäkring med auto och hem är ett annat alternativ att överväga, men kolla in de totala kostnaderna med och utan kombinerar politik för att se vilket scenario är billigare.