Marknadsföring på nätet trender kommer och går, jag tänker dock här beröra fyra trender som inte kan ignoreras.

Kommer dessa trender förändas? Givetvis; digital marknadsföring utvecklas ständigt, men just nu är det viktigt att du tar del av dessa aktuella trender.

1. snapchat är inte bara för ungdomar.

Snapchat har snabbt blivit en populär social medieplattform – och det är inte bara ungdomarna som engagerar sig i appen. Det tog lite tid, men de verkar nu även ha trängt in i den vuxna demografin, eftersom allt fler företag implementerar det i sin sociala strategii.

Om du fortfarande är tveksam till snapchat eller är osäker på hur du ska använda det i din marknadsföring på internet, ta en titt på hur många andra stora märken utnyttjar sin räckvidd och skapar engagemang för att bygga sina varumärken. 

2. Prioritera optimering för mobila enheter

Under de senaste åren har det skett en betoning på att optimera för mobiltrafik, men mobil är inte länge på andraplats. Jag kan säga av egen erfarenhet – konsulttjänster för ett brett utbud av varumärken och branscher – mobil trafik är vad du behöver fokusera på i först hand.

Det är den dominerande trafikkällan och om dina kunder inte lätt kan konvertera på din webbplats via sin telefon så kommer din verksamhet bli svårt lidande. Varje liten detalj måste vara väl genomtänkt. Till exempel:

  • Kan potentiella kunder enkelt kontakta min verksamhet med några kranar på hans eller hennes mobila enhet?
  • Kan köpprocessen enkelt genomföras på en mobil enhet?
  • Är min mobila upplevelse trevligare än mina konkurrenters?

3. Användarupplevelsen är allt.

Det spelar ingen roll om du är rankade på topplaceringen i Google för varje sökord du riktar dig till – en dålig användarupplevelse kommer att förhindra god konversion. Varenda industri behöver fokusera på att förbättra användarupplevelsen, även sådana som traditionellt aldrig tänkt på det.

Shi Guang, vd för Surplus Industrial Equipment fokuserat nyligen på att förbättra upplevelsen hans webbplats som, med angivande av, “Det var aldrig något som vi ens tänkt på. Vi trodde att så länge vi hade en post på webbsidan skulle våra kunder att hitta den. Efter att ha gett vår hemsida en översyn, med fokus på att förbättra användarens upplevelse, har vi sett en enorm stegring i försäljningen. Att göra det så enkelt som möjligt att lokalisera och köpa varje produkt i lager bör vara högsta prioritet för alla företasg ägare. “

marknadsföring på nätet

Gör en kundundersökning för dina användare och ta reda på vad de älskar och ogillar om din webbplats. Använd denna information för att skapa en användarupplevelse som omvandlar trafik och i slutändan driver mer intäkter. Du kan också se hur kunderna agerar genom Google analytics.

4. E-postmarknadsföring är inte död – du behöver bara vara smartare om din inställning.

Bara sedan i morse har jag fått över 20 reklam-Email. Endast två av dem var från ett företag jag gav tillstånd till att e-posta mig. Resten var skräppost; skickas från företag som skrapade min e-post från någonstans eller som ingick i en köpt lista.Det hjälper även med bra e-post hjälpmedel

När jag får en oönskad skräppost från ett varumärke tror jag omedelbart dåligt av dem, och kommer aldrig att göra affärer med dem. Dessa oönskade e-postreklam täppa upp min inkorg och slösar min tid.

Spendera tid och pengar för att bygga en e-postlista på rätt sätt – med 100% folk som frivilligt gått med. Dina resultat kommer att bli mycket bättre eftersom du mejlar till en lista över potentiella kunder som vill höra från dig. Större är inte nödvändigtvis bättre. Jag kan lova dig att dina resultat kommer att bli bättre från en opt-in lista av 1000 intresserade än vad de skulle vara att skicka en massa e-post till 100 000 slumpmässiga mottagare.

Skicka även inte bara e-post som är helt reklam heller. Blanda gärna in bra information, det skadar heller inte om det är underhållande. Detta hjälper dig att bygga en relation med din publik, hålla dem engagerade och prenumerera på din lista.

Tack för ert intresse, håll ögonen öppna för mer inom marknadsföring och SEO.