Vad Gör En Rörmokare i Göteborg

En rörmokare eller VVS firma installerar och reparerar rör och beslag som transporterar gas eller vätskor. De felsöker rörsystem som inte fungerar och reparerar gamla eller dåliga delar. De behöver ofta göra hål i väggar, tak och golv, sätta up stålställningar för att hålla rören i plats vilket kräver mätning, passning och skärning genom såg eller skärare. Ibland kan det även behövas lödning, speciellt när man arbetar med koppar. En rörmokare kan jobba för kommunen, i fabriker, företag eller i hem. Storleken på jobben brukar kunna variera stort, ibland kanske det gäller stora vattensystem till byggnader och ibland bara små rör till kylskåp eller diskmaskiner. På Göteborgsrörmokare – VVS installerar dem även rör till toaletter, vattenkokare samt hjälper till med stoppade rör, läckor och underhålla septiska system.

Jobbsituation

Det brukar finnas gott med jobb inom denna sektorn och det lär bara öka. Eftersom det alltid byggs fler och fler byggnader och bostäder, så kommer det alltid behövas fler och fler rörmokare.

Lokal rörmokare i Göteborg

Behöver du en lokal rörmokare i Göteborg? Då kan jag rekommendera att du går in på Goteborgsrormokare – VVS De kan hjälpa dig med allt som har med rör eller VVS att göra.

Nödvändig Utbildning

För att bli rörmokare behöver man undgergå yrkesutbildning genom yrkeshögskola eller till exempel Komvux. Att klara av en utbildning kan ta några år. Har du nödvändiga gymnasiebetyg och fullgjort din lärlingstid som är runt två år kan du dock gör ett prov i VVS yrkesnämnd, ett så kallat gesällprov. Rörmokare är ett mycket givande och kul yrke som jag rekommenderar starkt.

Tyvärr är inte lönen alltid något att hurra för då median och medellönen ligger runt 26.000 kr. Utbildningstiden är dock förhållandevis kort så man kan komma lätt i arbete och slippa dra på sig så mycket studiesskulder, vilket väger upp en del.