Vad Gör En Rörmokare?

rörmokare och vvs i göteborg

VVS

Se till att din rörmokare har en aktuell, relevant licens.
För många människor, kan VVS(läs mer här) betraktas som  ett “smutsigt jobb som någon annan har att göra”. Eftersom de flesta människor inte ger en andra tanke på deras VVS system tills ett problem uppstår, får det ofta inte det uppmärksamhet det förtjänar. I själva verket är VVS ett system som ditt hem absolut inte kan vara utan. Det håller hemmet rent, hygieniskt och säkert, kan du laga mat på rätt sätt, och hjälper dig att reglera temperaturen. Utan VVS du skulle ha inget varmvatten, ingen gas att laga mat med inga flush toaletter, ingen simbassänger och ingen luftkonditionering.
 

Vad gör en rörmokare?

Det korta svaret är att de planerar, installera, underhålla och reparera alla system i huset där vatten och gas att strömma in och ut. Överväga om dessa system finns: badrum, toaletter, kök, tvättstugor, pooler, grillar, luftkonditionering och så vidare – i hela ditt hem. Vad du vanligtvis ser med alla dessa system är slutet fixturen – toaletten, luftkonditioneringsapparater enhet och diskbänken. Behöver du en rörmokare kan du kolla in Götebors Rörmokare och VVS som säkert kan hjälpa dig.Vad du inte ofta ser är alla rörledningar, ventiler och kopplingar som gör att dessa system ska fungera. Dessa har noga utvalda, arrangerat och installeras inuti din vägg håligheter av rörmokare och gasfitters, att låta din VVS att fungera effektivt, tyst, och på ett sätt som håller dig och din familj.
 

Varför kan jag inte fastställa eller installera min egen VVS?

Det finns mycket mer till VVS än man kan se med blotta ögat, och det sätt som VVS  och rörmokeri utövas på är reglerat eftersom det kan vara mycket farligt om det görs oseriöst.
Avlopp och avfall, till exempel, måste hanteras försiktigt för att undvika farorna med exponering för skadliga bakterier och giftiga gaser. Naturgas och gasol är mycket brännbara och kräver särskild omsorg och förfaranden för att undvika antändning eller explosion.

Regler finns också för att säkerställa att vattnet i varmvattenberedaren är av en tillräcklig temperatur för att förhindra tillväxt av farliga legionellabakterier. Samtidigt behöver din VVS också att införliva ventiler som begränsar temperaturen på det vatten som kommer ut ur duschen, så att det inte kommer att bränna huden från ryggen.
Alla dessa villkor och försiktighetsåtgärder är bara ett urval av varför all VVS måste göras av en licensierad rörmokare. Ta saken i egna händer, även för ett jobb som ser enkelt på ytan, kan mycket lätt leda till katastrofala skador på egendom, eller till och med skada eller dödsfall. Det är också troligt att förstöra all chans att få en försäkringsersättning om saker går fel.

För att upprepa: för alla rörarbeten (bortom möjligen att byta en kran), måste du anlita en licensierad Göteborgs Rörmokare och VVS I de flesta länder bör du kunna kontrollera rörmokaren licens på nätet, och för allt arbete som utförs bör du fråga om ett säkerhetsintyg.